FREE  WOODEN BBQ CHIPS (ALDER WOOD) AND 6 PIECES STAINLESS STEELS BBQ SPIES WITH EVERY PURCHASE ABOVE € 2.595,-

  • Chef's Recept

Turkey Burger


Aantal personen: 2 tot 4

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 10 minuten

benodigdheden: Hamburger pers


Bereiding van het recept

Meng het kalkoengehakt, geraspte ui, pepers, barbecuesaus, worcestersaus en vlees-kruiden in een grote kom. Vorm het mengsel tot 8 hamburgers. Plaatst een bedje van houtskool in het midden van het houtskoolrooster, voeg voor wat extra smaak wat rook-snippers toe.


Grill de kalkoen-burgers gedurende 10 minuten op ongeveer 204°C aan beide zijden op het grillrooster, tot ze een kerntemperatuur van 85°C hebben bereikt. Voor een mooie grillruit kun je de kalkoenburger telkens een kwartslag draaien.Top elke hamburger met een plakje cheddar of Old Amsterdammer en laat de Caliber Kamado nog 2 minuten met de deksel dicht garen.


Plaats de Caliber grill / bakplaat op de achterzijde van het grillrooster, besprenkel deze met wat olijfolie. Bak alvast de bacon, de uienringen en de champignons totdat deze een mooie bruine kleur hebben, voeg nog wat zeezout en grof gemalen verse peper toe.


Snij de broodjes doormidden en smeer deze in met olijfolie, toost de snijkanten van de broodjes kort op de bakplaat of op het grillrooster. Let op! Het roosteren gaat vrij snel.


Garneer tot slot de kalkoenburgers met de bacon, de uienringen, champignons, tomaten en de ijsbergsla.

Geniet van de rokerige / sappige smaak die je van de Caliber Pro Kamado kunt krijgen!


Ingrediënten

  • 600 gram kalkoengehakt

  • één halve grote ui, geraspte

  • 1 groene peper, zonder zaadjes en fijngehakt

  • 2 eetlepels barbecuesaus

  • 2 eetlepels worcestersaus (of ketjap)

  • 1 eetlepel vleeskruiden

  • 1 eetlepel olijfolie

  • één halve grote ui, in plakjes gesneden

  • 200 gram champignons, in plakjes gesneden

  • 4 hamburgerbroodjes, doormidden gesneden

  • 4 plakjes rijpe Cheddar of old Amsterdammer

Voor de toppings

  • 2 tomaten in ringen gesneden

  • kleine rode ui in ringetjes gesneden

  • 4 plakjes bacon

  • 4 plakjes rijpe Cheddar of old Amsterdammer

  • 4 hamburger broodjes

  • Wat ijsbergsla

Afmaken met:

In plaats van een mayonaise en ketchup kun je ook kiezen voor een bijzondere saus, bij-

voorbeeld een mango of uienchutney, truffelmayonaise, tartaarsaus of een salsasaus de-ze kun jein plaats van of extra op de kip burger serveren, dat is geheel aan jou.

Zo maakt u het:


Reciped adapted by Caliber!


Download Recept



0 keer bekeken