RECEPTEN

WAT IS BARBECUEN

Wat is Barbecuen?

Als u op zoek bent naar een eenvoudige barbecuedefinitie, kan deze worden samengevat in drie woorden: Laag en Lang-zaam of Snel.

Wanneer je barbecuet, bereid je je voedsel voor een langere tijd op een lager vuur - rond 200-300 graden F -. Je kookt met het deksel naar beneden, waardoor warmte kan circuleren, vergelijkbaar met koken in een oven. De kolen in een barbecue zullen ofwel ver onder je voedsel liggen, of opzij.

Deze methode is ideaal voor zwaarder vlees en grotere stukken die een langzamer, lager proces nodig hebben om taaie componenten af ​​te breken en hun vocht vast te houden.

 

Echte Kamado kenners bereiden hun vlees voor talloze uren om een ​​smaakvol en sappig resultaat te krijgen. De bereidings-tijden kunnen sterk variëren, tussen 2 en 18 uur, afhankelijk van hoe groot en / of zwaar je stuk vlees is.

 

Wat is grillen?

De twee woorden die de definitie van de grill samenvatten zijn: heet en snel.

Grillen gebruikt intense hitte - tussen 500 en 700 graden F - wat resulteert in snellere bereidingstijden van ongeveer 5-20 minuten. Bij het grillen wordt de Kamado deksel opengehouden en wordt uw voedsel direct boven de enkele warmtebron bereid - u moet uw producten omdraaien om te zorgen dat ze gelijkmatig gaar worden. Door snel te grillen ontstaat er een korst rond uw voedsel, waardoor het vocht wordt afgedicht.

 

Roken

Roken is hetzelfde basisconcept als barbecuen; in feite is rook een inherent onderdeel bij het grillen, en in mindere mate, grillen. De temperatuur is echter vaak zelfs lager - tussen 68-176 graden F - en bereidingstijden kunnen dagen of zelfs we-ken duren. De geproduceerde rook wordt gebruikt om het vlees smaak te geven.

 

Gewoonlijk wordt de rook en warmte in een kamer gecreëerd en vervolgens in een andere kamer gebracht die het vlees bevat. Populair hout voor het roken van vlees is hickory, kersen en appelhout - elk produceert zijn eigen specifieke smaak.

Roken vergt geduld en toewijding en wordt beschouwd als een kunstvorm. Die-hard rokers gebruiken een koudrookmetho-de in de loop van dagen of weken. Je kunt een toegewijde roker gebruiken, of voor degenen die niet zo kieskeurig zijn of weinig geduld hebben, je kunt het proberen in je Kamado.

Welke brandstof moet ik gebruiken met mijn Kamado grill? Houtskool!

Bij het barbecuën is het handhaven van een gelijkmatige, lage temperatuur de sleutel tot het veranderen van taaie stukken vlees in zachte stukken die praktisch van het bot vallen. Houtskool is hiervoor de ideale brandstof - het brandt schoon en gelijkmatig. Er zijn verschillende soorten houtskool: waaronder de Cubaanse Hardwood Marabu Houtskool en de Afrikaans Hardwood Acacia Houtskool.